Συνέπεια, επαγγελματισμός και ποιότητα: ο Γιώργος Κάνιος μας εξηγεί τι εστί επαγγελματική εκτύπωση

Συνέπεια, επαγγελματισμός και ποιότητα: ο Γιώργος Κάνιος μας εξηγεί τι εστί επαγγελματική εκτύπωση

Γιώργο, τι σημαίνει για σένα καλή επαγγελματική εκτύπωση;

Καλή επαγγελματική εκτύπωση είναι η εκτύπωση που βασίζεται, ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές που μας έχει θέσει ο πελάτης και έχουμε συμφωνήσει από κοινού με τον πελάτη. Το βασικό όμως που εμείς κοιτάμε είναι ότι ένα σωστό έντυπο θα πρέπει να είναι το έντυπο που ανταποκρίνεται επάξια και αντιπροσωπεύει επάξια την επιχείρηση. Αυτό για να συμβεί θα πρέπει να πληρούνται κάποιες προϋποθέσεις και να συντρέχουν κάποιοι παράγοντες οι οποίοι είναι και η μελέτη και η σχεδίαση και η επιμέλεια και η εκτύπωση, αλλά και οι μετεκτυπωτικές εργασίες όπως το δίπλωμα, πλαστικοποιήσεις, σωστή συσκευασία και μεταφορά. Η εταιρεία μας είναι στο χώρο από το 1990, έχει ορίσει αυτούς του τομείς βασικούς και έχει αποδειχθεί στην αγορά ότι η σωστή έντυπη παρουσία όπως π.χ. ένα σωστό και ολοκληρωμένο φυλλάδιο είναι ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε σχέση με τον ανταγωνισμό και αναβαθμίζει την εικόνα της επιχείρησης και μας φέρνει έσοδα και πωλήσεις. Οπότε, η καλή εκτύπωση εξαρτάται από μια σειρά από παράγοντες, όπως η μελέτη, ο σωστός σχεδιασμός, η επιμέλεια και η εκτύπωση. Η Studio Live, όντας στο χώρο από το 1990 όπως προείπα, αναλαμβάνει όλα αυτά τα στάδια, από το Α έως και το Ω, με απόλυτη συνέπεια και επαγγελματισμό.

Τι προβλήματα μπορεί να αντιμετωπίσει κανείς όταν ψάχνει τον σωστό προμηθευτή επαγγελματικών εκτυπώσεων;

Δυστυχώς, όπως σε όλους τους κλάδους υπάρχουν οι επαγγελματίες, αλλά και οι ερασιτέχνες. Όταν κάποιος κάνει μια έρευνα αγοράς και βάζει πρώτο κριτήριο το κόστος, εκεί μπορεί να βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων, χωρίς να σημαίνει όμως ότι και αν κάποιος είναι ακριβός, θα είναι επαγγελματίας. Εμείς αυτό που συμβουλεύουμε τους πελάτες είναι να ψάχνουν το background της κάθε εταιρείας, να ψάχνουν το βιογραφικό της εταιρείας, να επισκέπτονται, όπου αυτό είναι εφικτό, τους χώρους και να βλέπουν τον τρόπο που παράγει μια εταιρεία, να ρίχνουν μια ματιά στο portfolio των έργων της εταιρείας, να παίρνουν συστάσεις και από άλλους πελάτες. Εμείς εδώ και 28 χρόνια, πάντα αυτό που κοιτάμε είναι να είμαστε συνεπείς σε αυτό που λέμε και ο πελάτης να παίρνει και παραπάνω από αυτά που περιμένει αλλά σίγουρα όχι λιγότερα. Εμείς συνιστούμε όταν είναι ξεκινήσετε μια νέα συνεργασία να κάνετε μια επίσκεψη στο χώρο του πιθανού συνεργάτη σας και κυρίως τα δείγματα από άλλες εργασίες, να πιάσετε τα έντυπα. Στη Studio Live, στις νέες μας εγκαταστάσεις στη Μεταμόρφωση, έχουμε φτιάξει ένα showroom με δείγματα από δουλειές μας και σας περιμένουμε να δούμε μαζί το επόμενό σας project, το οποίο να είστε σίγουροι ότι μπορούμε να το φέρουμε εις πέρας, είτε πρόκειται για κάρτα, είτε για χιλιάδες έντυπα και μεγάλο τιράζ.

Η Studio Live κάνει και εκτυπώσεις μεγάλων μεγεθών, όπως κάλυψη κτιρίων ή κάποια άλλα ειδικά projects;

Εμείς έχουμε στη φιλοσοφία μας να μπορούμε να ανταποκρινόμαστε και να εξυπηρετούμε την κάθε εκτυπωτική απαίτηση του πελάτη. Μπορούμε να εκτυπώσουμε από 1 τ.μ. μέχρι και δεκάδες ή ακόμα και εκατοντάδες τετραγωνικά μέτρα. Φυσικά και μπορούμε να καλύψουμε ανάγκες για κάλυψη κτιρίων ή και ειδικές εκτυπώσεις για εκθέσεις, εκθεσιακά περίπτερα, βιτρίνες, πινακίδες και σε διάφορα υλικά όπως μουσαμά, αυτοκόλλητο, καμβά και ό, τι επιτάσσουν οι νέες τάσεις στην εκτύπωση. Και όλα αυτά με την εγγύηση της Studio Live, γιατί είμαστε από τις λίγες εταιρείες που δίνουμε εγγύηση σε όλα μας τα προϊόντα. Εάν το παραμικρό δεν είναι βάσει των προδιαγραφών που έχουμε θέσει και προσυμφωνήσει από κοινού, το επιστρέφετε και σας το αντικαθιστούμε με αυτό που πρέπει.

Μέσα σε αυτή την ψηφιακή εποχή και ψηφιακή επανάσταση που ζούμε, ποιος είναι ο ρόλος που παίζει η επαγγελματική εκτύπωση στην εικόνα μιας σύγχρονης εταιρείας;

Εδώ οι απόψεις διίστανται αλλά όχι από τους επαγγελματίες του χώρου μας. Κάποιος θα πει «ας βγάλουμε ένα έντυπο, απλό, αφού κανείς δεν του δίνει και πολύ σημασία», από την άλλη εμείς, μετά και από την πορεία στο χώρο, είμαστε πεπεισμένοι και ξέρουμε ότι, εφόσον μπαίνεις στη διαδικασία εκτύπωσης ενός φυλλαδίου, από το οποίο περιμένεις να δουλέψεις, να φέρεις νέα έσοδα και κέρδη στην επιχείρησή σου, πρέπει να σε διαφημίζει και όχι να σε δυσφημίζει. Για να γίνει ένα φυλλάδιο, ένα έντυπο ή μια εταιρική ταυτότητα σωστά πρέπει να επιλέξεις και τον σωστό συνεργάτη. Είναι γεγονός ότι ένα καλοσχεδιασμένο και σωστά εκτυπωμένο έντυπο είναι ένα σημαντικό στοιχείο, ακόμα και στην εποχή της ψηφιακής αλλαγής που ζούμε, που δίνει υπεραξία στην εταιρεία.

Από τα πιο δύσκολα projects που έχεις αναλάβει εσύ προσωπικά και η Studio Live ποιο ήταν;

Επειδή είμαστε χρόνια στο χώρο, πιστεύω ότι καμία δουλειά δεν είναι δύσκολη. Αυτό που μπορώ να σκεφτώ είναι το στοίχημα που πρέπει να κερδίσει κανείς όταν υπάρχει μεγάλη πίεση χρόνου, όπου από την μία πρέπει να παραδώσεις πραγματικά γρήγορα ένα project, από την άλλη όμως δεν πρέπει να κάνεις καμία έκπτωση στην ποιότητα. Είναι κάτι που το αποφεύγουμε αλλά όταν χρειάστηκε, το αντιμετωπίσαμε, τολμώ να πω, πετυχημένα. Θυμάμαι χαρακτηριστικά σε έκθεση στο Γκάζι στο Δήμο Αθηναίων, να έχουμε 200 τ.μ. εκτύπωση και τοποθέτηση, να μας παραδίδεται ο χώρος Κυριακή μεσάνυχτα και να πρέπει να είναι έτοιμη 09:30 το πρωί της Δευτέρας. Αυτό ήταν ένα απαιτητικό project, ξενυχτήσαμε μαζί με την ομάδα μου, άνω των 10 ατόμων, αλλά ευτυχώς με τη συντονισμένη προσπάθεια όλων μας τα καταφέραμε. Μάλιστα δέχθηκε ο διοργανωτής και πολύ θετικές κριτικές για το δημιουργικό και την κάλυψη της αίθουσας.

Αν θα περιέγραφες τη Studio Live με τρεις λέξεις, γνωρίζοντας ότι είναι δύσκολος αυτός ο περιορισμός, ποιες θα διάλεγες;

Σίγουρα η πρώτη λέξη που μου έρχεται στο μυαλό είναι η λέξη επαγγελματισμός. Πολύ σημαντική στο χώρο μας είναι βεβαίως η συνέπεια (συνέπεια στα υλικά, στη σχεδίαση, στην εκτύπωση, στην σωστή και μέσα στους συμφωνηθέντες χρόνους παράδοση). Και η τρίτη λέξη, νομίζω πηγάζει μόνη της, ως αποτέλεσμα των εκατομμυρίων εντύπων και χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων που έχουμε τυπώσει και παραδώσει και είναι η ολική ποιότητα.